Tafjord vårskitur

Mandag morgen var sekkene ferdig pakket og Afrikajentene var klare for en uke i Tafjordfjellene. Etter to timer i buss, spennet vi på oss fjellskiene og satte sekkene på ryggen og begynte å gå oppover i fjellene. Sola skinte på en skyfri himmel, og den femtimers lange skituren opp til Danskehytta gikk som en lek. Vell fremme på hytta lagde Kaja, Signe og Ingeborg en deilig tacomiddag med begrenset av grønnsaker, så koste vi oss resten av kvelden.

Tirsdag sto vi opp til like strålende vær, så vi bestemte oss for å ta turen til Storefjellet som lå på 1821 moh. Det var så varmt at vi gikk i shorts og trøye hele veien opp på ca. 1 mil. Da vi kom på toppen tok vi masse fine bilder og så at en tett tåke var på vei. Etter å ha kjørt litt ned fra fjellet for å spise lunsjen vår kom tåken tettere og tettere og til slutt så vi knapt et par meter foran oss. Birte gikk foran og så etter sporene vi hadde gått opp på vei til, mens vi gikk i en tett rekke bak for å ikke miste hverandre. Plutselig mistet vi alt av spor, tåken hadde omkranset oss helt og vi så ingenting. Birte tok sjefsavgjørelsen om at vi måtte stoppe og vi begynte å grave oss ned i snøen for å få ly. Heldigvis lettet tåken litt og vi fant igjen sporene og kom oss omsider tilbake til hytta. Da vi endelig var tilbake hadde også Sør-Amerika klassen ankommet og vi fikk en koselig og livlig kveld sammen.

Over natta hadde det blitt en storm utenfor hytta, så onsdagen ble brukt til aktivitet inne og rundt hytta. Vi lagde bål og grilla pølser, spilte spill, slappet av og koste oss. Etter å ha vært 4 mnd. borte fra Sør-Amerikaklassen var det godt å få litt kvalitetstid sammen igjen.

Torsdag sto vi opp, pakket sekkene og vasket ned hytta for å komme oss hjem. Da alle var klare for å dra ble planen endret og vi måtte bli en dag til på grunn av dårlig vær og nesten ingen sikt. Vi koste oss enda en dag inne på hytta med enda mer spill og moro.

Fredag var endelig været bedre og vi kunne se sola igjen. Vi kom oss avgårde fra hytta allerede 08.30, og etter 3 timer over fjellet var vi nede ved bussen igjen. Alt i alt hadde vi en super tur! Selv om været var veldig skiftende, lærte vi mye om tåka og hvordan vi skal oppføre oss når den inntreffer.

Signe og Ingeborg


Posted in 2014/2015 by with no comments yet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>